Мінекономіки відхилило проект контролю тіньового обороту в сільському господарстві

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України відхилило проект Кабміну «Контроль у сільському господарстві».

Про це заявив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства, під час Третього Агрополітичного  форуму від Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського Конгресу Фермерів: «Державна підтримка аграрного сектору 2020». Про це пише agronews.ua.

Він зазначив, що в Україні є певний відсоток тіньового обороту, по різним культурам він відрізняється, але в середньому це 25−30%.

«Всі асоціації підтримують ідею того, щоб усі були у рівних конкурентних умовах, щоб всі платили податки і все реалізовувалося офіційно, прозоро і правила були однакові для всіх», — вважає Висоцький.

Таким чином у Мінекономіки, у рамках цього напрямку, було створено робочу групу, де подаються різні ініціативи.

«Була подана одна з ініціатив, фактично ми її публічно представили і провели обговорення. За результатами робочої групи у минулий четвер, всі висловили свою думку, що в такому вигляді ініціативу підтримувати не можна. Тому у такому вигляді, якому вона була представлена стейкхолдером, вирішено, що її підтримувати не можна, ініціатива була відхилена», — пояснив Тарас Висоцький.

За його словами, Мінекономіки буде продовжувати розробку інструментів для боротьби з тіньовим оборотом сільгосппродукції.

«Ми плануємо залучати аграрні асоціації, щоб прийняти і сформувати дієві рішення», — підкреслив заступник міністра.

agronews.ua

Останні новини: