Маркарова вважає, що краще знизити податки усім, ніж дотувати окремі галузі

Міністр фінансів Оксана Маркарова вважає помилкою ініціативу Мінекономіки щодо виділення понад 90 млрд грн на підтримку промисловості, сільського господарства та експорту у 2021-2023 роках.

Це Оксана Маркарова написала у коментарі до посту очільника Мінекономрозвитку Тимофія Милованова щодо підтримки промисловості, сільського господарства та експорту у Facebook.

“Бізнесу потрібні нормальні рівні умови та верховенство права, а збільшення видатків бюджету на підтримку (особливо таку) – це мені здається помилкою. Якщо є зайві 90 млрд, то краще знизити податки для усього бізнесу, а не перенаправляти кошти платників податків на деяких обраних”, – заявила Маркарова.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства сформувало бюджетну декларацію на 2021-2023 роки, в якій запропонувало виділити за цей період понад 90 млрд грн на підтримку пріоритетних напрямків: промисловість, сільське господарство, експорт.

Зокрема, Мінекономіки пропонує на підтримку промисловості виділити понад 32,65 млрд грн, сільського господарства – 45,52 млрд грн, експорту – 12,41 млрд грн.

agronews.ua

Останні новини: