IFCN: топ-10 молочних фермерських компаній світу 2020

Згідно з останніми дослідженнями IFCN, в Саудівській Аравії та Китаї знаходяться найбільші молочні ферми в світі. 

Китайські компанії складають половину списку топ-10, а решта знаходяться в Саудівській Аравії, Росії і США.  Ці 10 найбільших молочнофермерських підприємств в 2018 році разом дали 1,1% світового виробництва молока.

Almarai, Саудівська Аравія – найбільша компанія за обсягом виробленого молока, 1,47 млн ​​т на рік.  Цей обсяг можна порівняти з виробництвом молока в Індонезії або Норвегії.  У Almarai утримується понад 100 тисяч молочних корів.


Modern Dairy, Китай – найбільша молочна ферма за кількістю корів.  Modern Dairy має найбільше в світі молочне стадо з 134315 молочними коровами.  У 2018 році компанією було вироблено 1,28 млн т молока.  Ця компанія управляє своїм стадом в 26 точках, розташованих в семи різних провінціях.

Almarai, Mengnui і Yili – топ-3 компаній світу з виробництва молока.

Китайські ферми часто є дочірніми підприємствами великих переробників молока (наприклад, Mengniu, Yili і т.п.). або мають довгострокові стратегічні партнерські відносини з ними, щоб забезпечити ланцюжок поставок і об’єднати зусилля кращих виробників і переробників молока.  На підставі цієї IFCN класифікує Almarai, Mengnui і Yili як топ-3 молочні фермерські компанії.

Американські молочні ферми засновані на моделі сімейної власності.

Три американських фермерські компанії розвивалися протягом поколінь з окремих молочних ферм.  В даний час ці компанії мають велику кількість молочних ферм в різних штатах.  Цими господарствами в багатьох випадках керують різні члени сім’ї.

EkoNiva – найбільш швидкозростаюча молочна ферма в світі.  Ekoniva – найбільший виробник молока в Європі і найбільш швидкозростаюча фермерська компанія в цьому списку.  Очікується, що в 2020 компанією буде проведено 1,0 млн. т молока.

Дослідження мережею IFCN систем фермерства у більш ніж 50 країнах показують, що великі ферми зазвичай перевершують менші ферми за різними аспектами стійкості (екологічної, соціальної та економічної).

Дослідження проводилося мережею IFCN з метою кращого розуміння молочної галузі.  Дані базуються на річних звітах, загальнодоступній інформації і оцінках експертів.

IFCN Dairy Report 2019

Останні новини: