Коронавірус впливає на молочну галузь Китаю

Попит на молочні продукти в Китаї залежить від того, які подальші кроки зробить уряд Китаю, щоб зупинити поширення коронавірусу.

За словами стратега молочних ринків Westpac Імре Шпайзера, існують ризики для короткострокового попиту, на який може вплинути поширення коронавірусу.

Кроки, зроблені Китаєм для стримування спалаху, такі як продовження періоду свят Місячного Нового року і обмеження пересування людей, привели до закриття багатьох заводів. Спайзер сказав Rural News, що це означає менший попит на продукцію заводів, включаючи сухе молоко.

«Ця зміна попиту може виявитися нетривалою, в залежності від того, які подальші кроки зробить уряд Китаю, щоб стримати поширення вірусу». Спайзер вважає, що очевидним поясненням зниження минулого тижня є невизначеність реакції галузі на спалах коронавірусу.

«Фінансові ринки реагують на ці події вже близько двох тижнів, світові акції, процентні ставки і ризиковані валюти різко падають», – говорить він.

«Більше того, з кінця січня ціни ф’ючерсів на незбиране сухе молоко знижувалися. Тому результати аукціону GDT минулого тижня не дивують».

Прогнозна ціна на молоко також залежить від пропозиції, що надходить з Нової Зеландії: постійно суха погода на Північному і Південному островах можуть привести до того, що виробництво молока не буде відповідати очікуванням ринку.

В компанії Fonterra вважають, що груднева погода вплинула на якість пасовищ в деяких північних регіонах, однак випас худоби йде добре, і стан корів залишається дуже хорошим. Westpac як і раніше підтримує прогнозну ціну молока для постачальників Fonterra в розмірі 7,40 дол. США / кгСР.

ІНФАГРО за матеріалом ruralnewsgroup.co.nz

Останні новини: