На Вінничині два господарства, об’єднавшись, збудували молокозавод

Два вінницьких агропідприємства – «Ольгопіль» та «Україна О» – об’єднали кошти й зусилля і збудували з нуля невеликий молокозавод. Він перероблятиме продукцію з розташованої поруч ферми, яку реконструювали після багатьох років простою.

Новий завод у селі Каташин Чечельницького району Вінницької області звели на відстані 60 метрів від ферми, тож щойно видоєне молоко одразу надходить на переробку. На молочній фермі «Ольгопіль» утримують близько 500 голів ВРХ, з яких половина – дійне стадо.

«У нас все своє – пасовище, корми, стадо, а тепер ще й переробка. Навіть на доставці економимо: автомобіль з цистерною переїхав через дорогу – і вже на заводі», – розповідає керівник господарства «Ольгопіль» Павло Каленич.

Основний акцент при виготовленні продукції компанія робить на якості, наголошуючи на перевагах доставки молока на переробку в дуже короткі терміни. Також на підприємстві запроваджують агротуризм.

Зараз «Ольгопіль» реконструює ще одну ферму в цьому ж селі і планує на ній максимальну автоматизацію процесів. Наразі вже придбали роботокомплекс для доїння.

agroday.com.ua

Останні новини: