Продажі молока з бананів ростуть рекордними темпами – на 900% за рік

Компанія Mooala, яка виробляє «альтернативне молоко» з бананів, досягла рекордного зростання продажів – на 900% в річному численні в минулому році.

Продукт компанії під брендом Bananamilk виробляється з південноамериканських бананів і в даний час продається вже у 2000 магазинах різних мереж, включаючи Whole Foods, Safeway, Kroger, Wegmans і Costco, повідомляє FastCompany.

Засновник компанії Mooala, інвестиційний банкір Джефф Річардс, почав створення нового напою на власній кухні в 2012 році. Джефф розповів, що на цей крок його надихнув той факт, що він страждає на алергію на горіхи і на лактозу, що не дозволяє йому вживати ні звичайне молоко, ні популярне горіхове молочко.

В результаті експериментів Річардса і допомоги з боку вчених університету Міннесоти, які розробили процес промислового виробництва напою, бізнесмен зміг отримати органічний і відносно недорогий напій рослинного походження, що не містить алергенів, який він вирішив назвати Bananamilk.

Остаточний рецепт включає в себе банани, воду, соняшникову олію, корицю і морську сіль. «Якщо ви змішуєте воду і банани, не має значення, як ви це робите, це буде на смак як розбавлене бананове пюре, – каже Джефф Річардс, – Однак нам вдалося розробити процес, при якому виходить насичений вершковий смак, який всім подобається».

При ціні від $ 3,55 до $ 4,26 за літр свого бананового «молока» Mooala продемонструвала в минулому році зростання продажів майже на 900%, що стало найкращим показником серед стартапів, які виробляють «альтернативне молоко». У порівнянні з традиційним молоком, Mooala містить менше калорій, холестерину, натрію, вуглеводів і цукру. У той час як в незбираншму молоці міститься близько 150 калорій і 12 грамів цукру на склянку, в Bananamilk міститься 60 калорій і 3 грами цукру.

Щоб стати більш конкурентоспроможною, компанія планує в майбутньому зміцнити смак свого напою. Пізніше в цьому році буде випущена остаточна версія Bananamilk, яка буде мати більше кальцію і менше калію в порівнянні зі звичайним молоком. Для цього буде потрібно змінити рецепт.

«Bananamilk дуже добре поєднується з кавою, хочете вірте, хочете ні, і прекрасно поєднується зі смузі, пластівцями і випічкою. На ринку більше немає нічого подібного. Ми знайшли те, що стало нашим найпопулярнішим продуктом», – заявляє підприємець.

dairyews.ru

Останні новини: