Білорусь планує наростити виробництво молока до 2025 року на 2 млн тонн

Білорусь планує наростити виробництво молока до 2025 року на 2-2,5 млн т в порівнянні з нинішнім обсягом, повідомив начальник головного управління зовнішньоекономічної діяльності Міністерства сільського господарства і продовольства Олексій Богданов.

Олексій Богданов виступив перед відкриттям III Міжнародного форуму “Білорусь аграрна”, передає кореспондент БЕЛТА.

“Ми розробили стратегію розвитку молочної галузі до 2025 року. В даний час розробляється аналогічна стратегія по м’ясній галузі. Плануємо, що до 2025 року ми крім укрупнення підприємств і підвищення їх конкурентоспроможності на світових ринках зможемо наростити виробництво молока на 2-2,5 млн т до нинішнього обсягу. Це дозволить знизити собівартість і вийти на світові ринки з великим об’ємом і асортиментом продукції “, – сказав Олексій Богданов.

Експорт білоруського продовольства в 2020 році повинен скласти не менше $ 6,2 млрд. “Але ми бачимо, що якщо вдасться всі плани виконати і кон’юнктура ринку буде досить сприятливою, ми вийдемо на $ 7 млрд в 2020 році. Довгострокові прогнози – до 2025 року – поки в опрацюванні “, – зазначив начальник головного управління ЗЕД.

belta.by

Останні новини: