Кондитери РФ просять зняти заборону на постачання молока з Білорусі

Асоціація європейського бізнесу (АЄБ) повідомила уряд РФ, що обмеження на ввезення молочної сировини з Білорусі загрожують російській харчовій промисловості.

Під заборону Россільгоспнагляду, зокрема, потрапили ключові інгредієнти для кондитерської галузі. Їх брак може призвести до зупинки підприємств, зриву контрактів і зростання відпускних цін, турбуються учасники ринку.

За даними асоціації, вітчизняні виробники сухої молочної сировини, атестовані іноземними компаніями, не можуть задовольнити попит. Потенціал нарощування випуску такої продукції в Росії є, але для цього потрібні істотні інвестиції, системи контролю і ін., пише АЄБ. Атестація нових постачальників при цьому потребуватиме від переробників значного часу. Брак локальної сировини загрожує підприємствам зривом зобов’язань перед торговими мережами і переглядом планів подальшого розвитку. У АЄБ просять розглянути питання відновлення поставок молочної сировини з підприємств Білорусі з позитивною акредитацією Россільгоспнагляду.

Россільгоспнагляд заборонив імпорт частини молочної сировини з Білорусі в тарі більше 2,5 л з 6 червня 2018 року.

Обмеження торкнулися пастеризованого, консервованого, сухого молока, вершків, сироватки, концентрату і молочний білку. У липні Дмитро Патрушев і міністр сільського господарства Білорусі Леонід Заєць домовилися поступово зняти взаємні обмеження на постачання. Після цього Россільгоспнагляд почав допускати на ринок окремі підприємства. Імпорт сироватки, зокрема, було дозволено «Савушкіну продукту».

milknews.ru

 

Останні новини: