Білорусь збільшить поставки продукції в країни СНД

Зовнішньоекономічні пріоритети Білорусі в 2018 році будуть включати в себе розширення співпраці і збільшення поставок сільгосппродукції в країни СНД. Про це заявив керівник Головного управління зовнішньоекономічної діяльності Мінсільгосппроду Олексій Богданов.

За його словами, треба “збільшувати обсяг поставок, розширювати товарний асортимент, а також працювати над входженням в великі торгові мережі”. При цьому чиновник дав зрозуміти, що велика частина роботи вже виконана за минулі роки. Відпрацьовані, зокрема, логістика та маркетинг, сформована договірна база, вивірений асортимент товару.

Богданов повідомив, що за минулий рік експорт продовольства виріс в усі країни СНД. Наприклад, в Азербайджан в 1,8 рази ($ 10,6 млн), Таджикистан – в 3,7 рази ($ 0,7 млн), Узбекистан – в 2,7 рази ($ 4 млн).

Підкресливши, що білоруські товари постійно затребувані на ринках країн СНД, представник міністерства послався на підсумки засідання білорусько-таджицької міжурядової комісії, в ході якої у Душанбе заявив “про бажання наростити обсяг закупок продовольства” з РБ.

Подібні домовленості є і з Молдовою, делегація якої знаходиться в даний час в Мінську. Кишинів “зацікавлений в закупівлі продовольства і за минулий рік імпортував продуктів харчування на суму понад $ 4,7 млн, що на 16% вище за рівень 2016 року”, – уточнив Олексій Богданов. Обговорюється, за його словами, і проект будівництва за білоруськими технологіями молочно-товарного комплексу в Молдові, планується співпраця в рослинництві і племінному тваринництві.

А всього за підсумками поточного року експорт білоруської сільгосппродукції планується збільшити на 7,1%, резюмував представник міністерства.

dairynews.ru

Останні новини: