Мінсільгосп РФ оголосив про намір скоротити кількість посередників між виробниками і переробниками молока

Мінсільгосп РФ виступає за скорочення числа посередників між виробниками і переробниками молока для нормалізації ситуації на молочному ринку країни.

“Ми повинні знати всіх трейдерів в обличчя, в кожному регіоні, а міністерство сільського господарства – в масштабах країни. Тому найближчим часом ми всіх (трейдерів) запросимо, з усіма будемо говорити на тему того, яким має бути їх партнерство, але ще важливіше – ми їх попередимо, що їх кількість буде скорочуватися “, – заявив перший заступник міністра сільського господарства Джамбулат Хатуов на молочному форумі в Іжевську у вівторок.

За його словами, в даний час Мінсільгосп “системно працює над створенням електронної карти всіх переробників молока РФ, всіх трейдерів”.

“Трейдери – це посередники, які між виробником і великим переробником виконують свою місію, беруть на себе відповідальність закупити, привезти і здати молоко на завод, – сказав він. – Ми задаємося питанням: а чи потрібні вони у такій кількості? Є заводи-накопичувачі , які приймають молоко, охолоджують і відправляють його на відстань до півтори тисячі кілометрів іншим виробникам. А є підприємець, у якого 5-6, до 10 молоковозів великої тоннажності, який теж є гравцем цього процесу і, як правило, він вносить завжди якусь турбулентність у ціноутворення в регіонах “.

“Тому ми сьогодні всіх учасників ринку попереджаємо, що час трансформації на користь сільгоспвиробника настав”, – підкреслив Д. Хатуов.

Перший заступник міністра також повідомив, що найближчим часом “короткі” договори між виробниками та переробниками молока “підуть в історію”. Держпідтримку отримуватимуть ті компанії, які мають довгострокові договори, зазначив він. “Є молзавод, є виробники молока. Є графік зростання. Повинен бути графік зростання з приймання (молока) і повинна бути зафіксована ціна. І все буде дуже правильно”, – сказав він.
Як вважає Д. Хатуов, середня ціна за літр молока повинна складати не менше 25 рублів, “це влаштує всіх”.

За даними Молочного союзу, в даний час середня ціна становить 20 рублів за літр.

milknews.ru

Останні новини: