FrieslandCampina звітує про збільшення доходів та скорочення прибутку

У 2017 році доходи Royal FrieslandCampina N.V. зросли на 10,1 відсотка, до 12,1 мільярда євро.

Це пов’язано, перш за все, з підвищенням цін продажу та включенням даних пакистанської компанії Engro Foods в консолідовані звіти.

Прибуток зменшився на 37,3 відсотка, до 227 мільйонів євро. Крім негативного впливу валютних перерахунків, прибуток виявився нижчим також через списання активів у Китаї та Німеччині та витрати на реструктуризацію. Вища ціна молока була значною мірою компенсована збільшенням доходів, однак цього було недостатньо для повної компенсації збільшення інших витрат на сировину та упаковку.

Обсяги продажів споживчих молочних продуктів у Південно-Східній Азії та в категорії дитячого харчування в Китаї показали позитивну динаміку. Те саме стосується і Африки в цілому. Крім того, зростає продаж казеїнатів та інгредієнтів для фармацевтичної промисловості.

Вартість молока для молочних фермерів-членів кооперативу значно збільшилася, +24,0% до 40,01 євро за 100 кілограмів молока (без урахування ПДВ, в розрахунку на 3,47% вмісту протеїну, 4,41% жиру та 4,51% лактози).

У 2017 році членами кооперативу було вироблено 10716 мільйонів кілограмів молока, що приблизно дорівнює обсягу виробництва у 2016 році (10к740 мільйони кілограмів).

Разом з молочними фермерами, членами кооперативу, FrieslandCampina продовжує домагатися здорового балансу між інтересами молочних фермерів та переробників з урахуванням споживчого попиту на молочні продукти.

ІНФАГРО за матеріалами FrieslandCampina

Останні новини: