Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий написав заяву про відставку

image

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий написав заяву про відставку та подав її до Верховної Ради.
Про це Міністр повідомив на власній офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.
«Йду з посади з вдячністю за висловлену мені довіру народним депутатам з коаліції та фракції БПП, Президенту Петру Порошенку, Прем’єру Володимиру Гройсману, групі «Удар» та особисто Віталію Кличку!», – зазначив Кутовий у своєму повідомленні.

Кутовий відзначив, що зараз завершується 5 рік його роботи в політиці. Серед іншого, в своєму повідомленні Кутовий звернувся до Парламенту з проханням поставитися до заяви з розумінням і підтримати його. В подальшому, за його словами, він збирається зосередитись на питаннях залучення інвестицій в економіку України.

Нагадаємо, що за час роботи Тараса Кутового на посаді Міністра аграрної політики Кабінет Міністрів України закріпив в бюджетному кодексі норму про аграрну дотацію в розмірі 1% від суми ВВП виробленої сільськогосподарської продукції на 5 років.

Цього року загальна сума дотацій склала 5,5 млрд гривень, що більше ніж у 15 разів за попередній 2016 рік. Варто наголосити, що 550 млн грн зі згаданої суми спрямовано на державну програму зі здешевлення закупівлі сільськогосподарської техніки українського виробництва.

При Кутовому досягнуто історичних рекордних показників по врожаю (66 млн тонн зернових) та експорту (40,2 млн тонн зернових). Так, за даними Державної служби статистики України, експорт товарів аграрної галузі у 2016 році склав $15,2 млрд, що на $4 млрд більше ніж у 2015 році. А доля сільськогосподарської продукції в загальному експорті країни сягнула 42%.

За час роботи Кутового на посаді міністра аграрної політики у 2016 році в агропромисловому комплексі капітальні інвестиції становили 61,1 млрд гривень, що склало 18,7% від усіх капітальних інвестицій в Україні.

У період роботи Тараса Кутового на посаді Міністра аграрної політики, Україна продовжила розширювати географію ринків збуту та перелік експортованої продукції сільського господарства. Було підписано Протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України в Китай, що дозволить експортувати яловичину вітчизняного виробництва до КНР.
Загалом, станом на сьогодні 278 українських підприємств мають право експорту на ринки ЄС. Досягнуто принципових домовленостей з європейськими партнерами щодо перегляду квот на експорт вітчизняної агропродукції. Проведено переговори з доступу української продукції до КНР, Йорданії, Єгипту, Сербії, Японії, Канади, Сінгапуру, Кореї, США, В’єтнаму, Малайзії, Індонезії, Індії, Анголи, ПАР, Гани, Кенії, Танзанії та Південної Кореї.

За рік, що минув, з моменту приходу в Міністерство Тараса Кутового, відомством було розроблено та подано до Верховної Ради України 12 законопроектів, у тому числі законопроект про демонополізацію спиртової галузі. Ним, зокрема, регламентується процедура роздержавлення держпідприємств спиртової галузі та запроваджується поетапна лібералізація ринку спирту в Україні. Документ був прийнятий Кабінетом міністрів, нині перебуває на розгляді у Верховній Раді.

minagro.gov.ua

Останні новини: