В Голландії субсидують скорочення поголів’я

cows-4-dutch

Голландські молочні фермери шикуються в чергу за “субсидією на смерть корів”, яка є частиною планів щодо скорочення розміру національного стада, повідомляє годландський портал Trouw.

Близько 60 тисяч корів, або 3% від загального числа, повинні бути забиті в цьому році, щоб добитися відповідності голландської молочної галузі європейським нормам щодо фосфатів, інакше штрафи будуть дуже великі. Це означає, що молочні фермери будуть змушені або відмовитися від свого бізнесу, або зменшити своє стадо до кількості корів, яку вони мали до 2 липня 2015 року.

Молодший міністр з економічних питань Мартейн ван Дам виділив € 12 млн в якості компенсації за перші 10 тисяч корів з тих, що будуть відправлені на забій, але вже протягом одного дня пропозицію було перевищено на 30 тисяч голів. Фермери, які не зможуть зараз отримати субсидію, тепер будуть отримувати її шляхом жеребкування, і їм доведеться почекати до наступного раунду субсидій, які, як очікується, будуть меншими.

Очевидне прагнення фермерів полишити молочний бізнес не стало несподіванкою для голландської організації молочників LTO: “В останні роки зменшилося число фермерів, які припиняли займатися виробництвом молока, тому що вони не знали, якими будуть правила. Слід очікувати, що тепер кількість бажаючих зросте”, – говорить прес-секретар LTO Дірк Брюїнз. Але покинути бізнес – це дуже відповідальне рішення, і скільки фермерів приймуть таке емоційне рішення у такий короткий проміжок часу було важко передбачити. Брюїнз говорить, що не має гадки про те, що мотивує фермерів до скорочення поголів’я – екологічні міркування чи хороша ціна за корів. “Неможливо знати напевне, що є вирішальним фактором”, – говорить він.

dutchnews.nl

 

Останні новини: