Україна: ціни на сир досягли свого піку

cheese-shelves

Розпродавши торішні запаси, сировари в лютому помітно активізувалися. У той же час обсяги виробництва особливо не зросли, а ціни більшість операторів в черговий раз збільшила. – ІНФАГРО

Провідні виробники пропонують дистриб’юторам традиційні сири за ціною 115-130 грн/кг. Це означає, що в роздрібній торгівлі ціни на сир перевищуватимуть 160 грн/кг. Це вже занадто, і довго утримувати ціни на цьому рівні не вийде. Стільки ж коштують досить якісні м’ясні вироби, і споживач у виборі почне частіше віддавати перевагу саме їм.

Таким чином, можна припустити, що ціни на сир вже досягли свого піку. Навесні, в міру появи дешевої сировини, виробники будуть активно стимулювати продажі акційними знижками. Сприяти зниженню цін буде також початок Посту.

Що стосується зовнішніх продажів, то експортні ціни сировари намагаються і далі збільшувати. Дешевше, ніж 4000 USD/т традиційний сир вже мало хто віддає. Але експорт сиру зараз зовсім незначний і на загальну ринкову ситуацію майже не впливає.

А ось зовнішні продажі сирних продуктів залишаються досить істотними, хоч трохи і знизилися в порівнянні з обсягами кінця минулого року. У січні з України було вивезено 3,7 тис. т сирних продуктів. Географія поставок, як і раніше, залишається специфічною.

ІНФАГРО

 

Останні новини: