Зміна клімату може вдарити по виробництву молока в Індії

image

Індія, найбільший в світі виробник молока, може стикнутися з втратами більш, ніж 3 мільйонів тонн (МТ) щорічно у період до 2020 року через зміну клімату. Це також може привести до зниження споживання молока на душу населення, вважають експерти галузі.

Виробництво молока в країні неухильно зростає, досягши у 2015-16 роках рекордних обсягів 160 MT, але вплив підвищення температури може утруднити задоволення внутрішнього попиту і в кінцевому підсумку може призвести до зниження споживання молочних продуктів в розрахунку на душу населення, вважають експерти галузі, що взяли участь у 45-й конференції Dairy Industry, організованій Індійською молочною асоціацією.

“Молочний сектор, швидше за все, буде зазнавати як безпосереднього, так і опосередкованого впливу в результаті зміни клімату. У той час як стрес тварин, викликаний зміною індексів температури та вологості буде безпосередньо впливати на виробництво молока, непрямі ефекти включатимуть зміни у виробництві кормів і проблеми з наявністю води за несприятливих кліматичних умов”, – сказав Діліп Рата, голова Національної молочної ради з розвитку (NDDB).

thedairysite.com

 

Останні новини: