В РФ білоруську продукцію відстежуватимуть від кордону до місця реалізації

rosnadzor260

Россільгоспнагляд на прохання білоруської сторони буде простежувати продукцію з Білорусі від кордону до місця реалізації.

“Россільгоспнагляд висловлює глибоку стурбованість, пов’язану зі збільшенням спроб ввезення в Росію з території Білорусі тваринницької продукції невідомого походження, а також випадків виявлень невідповідності білоруських продуктів вимогам законодавства щодо якості та безпеки … З цією метою Россільгоспнагляд на прохання білоруської сторони вводить простежуваність продукції від пункту перетину адміністративної кордону до місця реалізації “, – пояснюють в наглядовому відомстві.

Білоруська сторона багато разів заявляла, що сумнівна продукція – це фальсифікат, який виробляють на території Росії, а не справжні білоруські товари. Відстеження продукції дозволить уникнути претензій, оскільки весь шлях буде фіксуватися в інформаційних системах “Аргус” і “Меркурій”. У спеціальному розділі “Аргуса” організований облік підконтрольних Держветнагляду товарів, які надходять з Білорусії. Місцеві наглядові відомства поінформують, що використовувати білоруську продукцію можна тільки в тих випадках, коли вона зафіксована в інформаційній системі.

Крім того, Россільгоспнагляд вважає за необхідне внести в ветеринарні сертифікати інформацію про номер і дату оформлення сертифіката, в супроводі якого ці партії надійшли російським господарюючим суб’єктам. Це також дозволить виключити виникнення спірних питань, які пов’язані з підтвердженням походження продукції, що виникають при відборі проб.

milknews.ru

Останні новини: