Аграрні організації США закликають Трампа не погіршувати експортні можливості

image

Національна федерація виробників молока (NMPF) і Рада з молочного експорту США (USDEC) закликали адміністрацію Трампа не відступати від шляху пошуку нових торговельних можливостей в Тихоокеанському регіоні, а також захистити торгові відносини між Сполученими Штатами і Мексикою.

Це ті напрямки, які підтримувала USDEC, тому що вони передбачали вигоди для молочних фермерів Америки. Відмова від договору TPP “не повинна призводити до припинення економічних зв’язків зі зростаючими ринками Азії і зменшення експорту на ці ринки американських молочних продуктів,” сказав президент і головний виконавчий директор NMPF Джим Малхерн.

“Ми визнаємо, що ТPP у тому вигляді, який він має зараз, має вади, але ми закликаємо адміністрацію Трампа шукати майбутні можливості для збільшення нашого молочного експорту в Азію та в інші регіони світу. Наші конкуренти успішно укладали торгові угоди протягом останніх кількох років . Якщо ми не будемо проявляти власну ініціативу, це поставить аграрний сектор США в невигідне становище,” – сказав він.

Транс-Тихоокеанське партнерство “було далеке від досконалості, але було вигідне для молочної промисловості США, тому що на додаток до нових ринків це дало можливість досягти значного прогресу в інших аспектах, включаючи санітарні / фітосанітарні норми”, – сказав Метт Мак-Найт, виконуючий обов’язки керівника персоналу USDEC.

За його словами, один з підходів, який може використати нова адміністрація, це заміна TPP двосторонніми угодами з такими країнами як Японія, В’єтнам та інші в Південно-Східній Азії.

До NMPF і USDEC в понеділок приєдналися 130 інших сільськогосподарських і продовольчих організацій, які закликають президента Трампа зберегти доступ американської сільськогосподарської продукції до ринку Мексики, яка є №1  для молочного експорту США із загальною сумою експорту $1,2 млрд в 2016 році.

“Угода про вільну торгівлю в Північній Америці (NAFTA) відкрила двері на ринок Мексики, і ми не хочемо, щоб вони зачинилися,” – сказав пан Малхерн.

Пан Мак-Найт зазначив: “Молочний сектор США експортує 15 відсотків виробленого в країні молока. Це означає, що один день на тиждень наше молочне виробництво працює на експорт. У 2015 році вартість нашого молочного експорту становила понад $5 млрд, і це допомогло створити більш ніж 120000 робочих місць в молочній галузі сільського господарства та суміжних галузях”.

За його словами, сільськогосподарські об’єднання будуть продовжувати чинити тиск на законодавців, привертаючи їх увагу до важливого зв’язку експортних продажів і зростання зайнятості в молочній галізі США.

thedairysite.com

 

Останні новини: