«Молочний альянс» інвестує у розвиток 90 млн гривень

image

Холдинг «Молочний альянс» планує зберегти переробку молока на рівні 360 тис. тонн в 2017 році, а також інвестувати 90 млн гривень у розвиток, у тому числі у випуск на ринок нових категорій продукції. Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову спостережної ради Сергія Вовченка.

«У наступному році ми плануємо переробити не менше, ніж цього року. Це приблизно 360 тис. тонн молочної сировини. Таким чином, обсяги переробки молока підприємствами групи компаній “Молочний альянс” не скоротяться, а залишаться на рівні поточного року», — зазначив Сергій Вовченко.

За його словами, в Україні спостерігається зараз скорочення загального виробництва молока, але й споживання також падає через економічні проблеми.

Також Сергій Вовченко повідомив, що дещо збільшиться в наступному році обсяг інвестицій у розвиток компанії — якщо на поточний рік передбачено кошти в розмірі 82 млн гривень, то в 2017 планується освоїти 90 млн гривень, при цьому сума може змінитися у разі курсових коливань.

В 2016 році інвестиції направлялися на поліпшення якості продукції, а також на випуск нових асортиментних позицій.

«Насамперед, у наступному році ми плануємо випуск нової категорії продукції в дитячому сегменті. Це молочне харчування для дітей віком 3+. Для випуску цієї продукції на завод дитячого молочного харчування “Яготинське для дітей” буде придбано нове обладнання», — інформує Сергій Вовченко.

Крім того, відповідно до повідомлення, планується випуск нових позицій молочної продукції з незбираного молока на «Яготинському маслозаводі», для чого необхідно буде нове сквашувальне й фасувальне обладнання.

Також компанія має намір працювати над новими видами сирної продукції. Інвестиції необхідні й для підтримки встановленого раніше обладнання.

Довідка: «Молочний альянс» — холдингова компанія, що поєднує підприємство з виробництва сирів, молочної й кисломолочної продукції з незбираного молока, підприємства зі збору й обробки молока й молочної продукції, а також компанії, які здійснюють реалізацію продукції.

Підприємства холдингу виробляють молочну продукцію під ТМ «Славія», «Здорово», «Яготинське», «Яготинське для дітей», «Пирятинъ», «Златокрай».

agronews

Останні новини: