Молдова не планує продовжувати обмежувальні заходи щодо імпорту української продукції

moldova-kalmyk

Про посилення торговельно-економічного діалогу між Україною та Молдовою йшлося під час зустрічі співголів Міжурядової українсько-молдовської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

“Зустріч такого високого рівня відбулася вперше за минулі 5 років і це є свідченням важливості добросусідських та дружніх відносин між Україною та Республікою Молдовою у торговельно-економічних відносинах”, – прокоментував подію перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У своєму виступі Степан Кубів підкреслив, що Молдова є стратегічним партнером для України. Важливою є, зокрема, взаємодія у галузі інфраструктури, а саме організація спільного контролю на міжнародних пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні.

“Активізація торговельно-економічного діалогу та усунення торговельних бар’єрів є важливим кроком для наших країн та має продовжитися стратегічними контактами на найвищому державному рівні”, – зазначив Степан Кубів.

І перші позитивні результати такого діалогу можна відзначити уже сьогодні — молдовська сторона планує непродовження обмежувальних заходів-квот щодо імпорту окремих видів української продукції, які було запроваджено у травні ц.р. Про це заявив віце-прем’єр-міністр економіки Республіки Молдова Октавіан Калмик під час відкриття Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яка проходила 15 листопада у м. Кишинів, Республіка Молдова.

“Ми не плануємо продовжувати [обмежувальні]заходи після 1 січня 2017 року. Також ми проаналізуємо ефект від цих заходів та поінформуємо українську сторону про результати”, – зазначив Октавіан Калмик.

Українська сторона позитивно відзначила таке рішення молдовської сторони.

Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України додатково наголосила про необхідність посилення українсько-молдовської взаємодії у бізнес -сегменті.

“Слід посилити українсько-молдовський B2B діалог у всіх сферах, а особливу увагу приділити контактам у “нетрадиційних” сегментах торгівлі — сфері послуг та продукції ІТ-технологій”, – відзначила Микольська.

За результатами засідання Міжурядової комісії сторони підписали спільний Протокол, у якому відобразили ключові позиції щодо подальшої спільної роботи.

Високий рівень діалогу підкреслює також участь у складі делегації представників Парламенту, зокрема народного депутата України Антона Кіссе та Першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Галини Карпи та інших.

logist.fm

Останні новини: