Молочні фермери Великобританії розчаровані темпом зростання закупівельної ціни на молоко

cows-eu-3

Постачальники молока у Великобританії розчаровані тим, з якою швидкістю зростають ціни на молоко.

Незважаючи на те, що кілька переробних підприємств минулого тижня оголосили про збільшення цін, критика темпу цінових змін зростає.

Показники фактичної ціни молока в еквіваленті AMPE (actual milk price equivalent) і відповідного показника ціни молока для виробництва сиру MCVE (milk for cheese value equivalent) в даний час знаходяться на рівні біля 30 пенсів за літр, що спонукало Майкла Оукса, голову молочної Ради NFU, поставити питання про те, що стримує більше підвищення ціни молока у Великобританії. Він сказав: “Зважаючи на активне покращення ринкових показників у Великобританії і ЄС і те, що наше вітчизняне виробництво молока знижується, я не можу зрозуміти, що стримує відпускні ціни на молоко до такої міри”.

Минулого тижня переробне підприємство First Milk оголосило, що зможе підвищити закупівельну ціну на молоко класу B до 25 пенсів за літр.

“Ціни на масло у Великобританії в даний час знаходяться на рекордно високому рівні, на 108% вище, ніж вони були в квітні, ціни на вершки на 144% вище (більш ніж £ 1,900 за тонну в жовтні) – і ми поки ми бачимо тільки невеликий рух у цінах для виробників молока.”

Молочний аналітик Кріс Оклад заявив, що великі переробні підприємства збільшують закупівельні ціни “черепашачими темпами”. Він заявив, що ринок має ознаки укріплення, але основні переробники молока, як і раніше, не в змозі забезпечити стійку ціну і що ціни ростуть повільніше, ніж фермери “потребують, очікують і заслуговують”.

FG Insight

 

 

Останні новини: