Обсяг виробництва молока в світі в 2016 році складе 826 млн. тонн

image

Обсяг виробництва всіх видів молока за підсумками 2016 року може скласти 826 млн. тонн.

За оцінкою аналітиків IDF, зростання обсягів виробництва молока в світі складе за підсумками 2016 року близько 1% (для порівняння – темп зростання світового виробництва в 2015 році склав 2%). За прогнозами, в 2017 році зростання показника досягне 1,5% і за підсумками 2017 року світі буде вироблено 838 млн. тонн молока.

«Глобальне виробництво молока не перевищить позначки зростання в 1% в 2016 році, темпи зростання в 2017 році багато в чому будуть залежати від темпів відновлення цін на молоко», – відзначають аналітики IDF.

Поки фермери навряд чи будуть розглядати питання про інвестування в подальше збільшення виробництва, однак з високою часткою ймовірності темпи зростання виробництва молока в 2017 році будуть перевищувати показник 2016 року.

«Традиційні регіони-імпортери будуть все більше покладатися на свої власні ресурси. Азіатські країни, зокрема, будуть формувати забезпечення внутрішнього попиту за рахунок збільшення власного виробництва. Виробництво молока в Індії зростає більш ніж на 6% в рік, що говорить про можливий потенціал країни для поставок молока в азіатські країни з дефіцитом молока. Якщо контроль якості сировини буде приведений у відповідність із західними стандартами, Індія могла б почати поставки продуктів з доданою вартістю в інші країни Азії (в тому числі дитячих молочних сумішей).

Китай буде продовжувати нарощувати власні виробничі можливості. І якщо цей рік, швидше за все, покаже незначне падіння національного виробництва молока, то в майбутньому недавні інвестиції Китаю в великі молочні проекти, забезпечать міцну основу для виконання зростаючого місцевого попиту»,  – впевнені аналітики IDF.

dairynews.ru

 

Останні новини: