Метро Кеш & Керрі Україна має намір інвестувати в м’ясо-молочний бізнес в Україні

image

ТОВ “Метро Кеш енд Керрі Україна” (Metro C&C, Київ) розглядає можливість інвестування в місцеве виробництво м’ясної і молочної продукції з метою нарощування своєї частки на ринку, повідомив комерційний директор Metro C&C Адріан Арич.

“Нас цікавлять, передусім, ті категорії, де ми можемо наростити частку ринку. З найбільш цікавих “Metro C&C” сегментів – молочна та м’ясна продукція. Зараз ми серйозно розглядаємо цей ринок і маємо намір у нього інвестувати”, – сказав він під час саміту “Час для ривка локальних брендів” в Києві.

За словами Адріана Арича, мова йде про вертикальну інтеграцію, придбання місцевих компаній, які будуть виробляти товари лише для Metro C&C.

“За деякими категоріями зараз в Україні на 50% дешевше виробляти товар, ніж у Китаї. Тому ми розглядаємо можливості для інвестування в місцеве виробництво – як придбання бізнесу, так і довгострокову оренду. Ми зацікавлені у свіжих продуктах харчування та в нехарчовій продукції “, – підкреслив він.

Адріан Арич зазначив, що 42% всіх харчових товарів на полицях Metro C&C вироблено Україні, однак, на його думку, ця частка є недостатньою і може бути суттєво збільшена. Також, за його словами, компанія протягом останніх років суттєво змінила структуру імпорту. Зокрема, частка російських товарів за два роки з 12% зменшилася майже до нуля, а через девальвацію гривні довелося, наприклад, замінити деякі категорії товарів, що імпортуються з Італії, більш дешевими товарами з Польщі.

Інтерфакс Україна

 

Останні новини: