Рада споживачів Ізраїлю закликає до відновлення контролю цін на молочні продукти та за скасування ПДВ у ціні контрольованинх молочних продуктів

dairy-products-260

Зважаючи на нещодавнє підвищення цін на основні продукти харчування, Рада споживачів Ізраїлю закликає уряд вжити ряд заходів, спрямованих на захист споживачів – серед них і заклик відновлення контролю цін на основні молочні продукти, які раніше були вилучені зі списку продуктів з контрольованими цінами.

Рада також закликала скасувати збір ПДВ для молочних продуктів, які входять до списку продуктів з контрольованими цінами.

На думку Ради споживачів, це треба зробити, щоб знизити ціни на ці продукти для широких верств населення, запобігти отриманню виробниками необґрунтованого прибутку за рахунок споживачів, і зробити основні продукти харчування доступними для малозабезпечених груп населення, які постраждали від підвищення цін на основні молочні продукти в останні роки.

За даними дослідження, на які спирається Рада, обгрунтовуючи свої вимоги, очікування стримування зростання цін завдяки конкуренції виробників за відсутності контролю за цінами – не справдилися. Є підозра, що виробники молочних продуктів і маркетологи скористалися зняттям контролю над цінами на молочні продукти, щоб підняти ціни і збільшити свій прибуток за рахунок споживачів.

Голова Ради споживачів, Ехуд Пелег, говорить, що запропоновані кроки забезпечать продовження державою політики соціального забезпечення населення Ізраїлю, зокрема сприятимуть доступності основних продуктів харчування для всього населення, а також полегшать тягар витрат, який несе населення країни.

ІНФАГРО за матеріалами consumers.org.il

Останні новини: