Rabobank обережний у своїх прогнозах стосовно відновлення світового молочного ринку

image

За даними квартального звіту Rabobank, Global Dairy Quarterly Q3 2016, значний внутрішній попит призводить до того, що надлишки, призначені для експорту, різко скорочуються.

У той час, коли фермери збираються боротися за відновлення нарощування виробництва, а інтервенційні запаси навряд чи можуть бути швидко випущені на ринок, зростають як ринкові ціни, так і закупівельні ціни на молоко. При цьому відновлення цін обумовлене скороченням поставок, а не зростанням попиту. Тобто, зростання цін обмежується триваючим слабким світовим попитом і значним обсягом запасів.

Складні ринкові умови та низькі доходи, навіть збитки, фермерів, призвели до того, що світове виробництво молока скорочується швидше, ніж очікувалося. У той же час, попит на молочні продукти, зокрема, вершкове масло і сир, залишився високим в США, і зміцнився в Європі.

Кевін Белламі, стратегічний аналітик світових молочних ринків Rabobank, коментує: “Поєднання всіх факторів дало ефект ще більш різкого скорочення надлишків, призначених для експорту на світові ринки, ніж ми прогнозували всього чверть року тому. Експорт надлишків дозволить у другій половині 2016 року скоротити обсяг виробництва більш ніж на 3,4 млн тонн у порівнянні з минулим роком. Це більше, ніж в будь-який інший період з часів світової фінансової кризи, і подальше скорочення на 2.5 млн тонн очікується у 2017 році”.

Інші ключові моменти квартального звіту Rabobank Global Dairy Quarterly Q3 2016:

– Відпускні ціни зростають в більшості експортних ринків, але з різних причин фермери будуть боротися, щоб наростити виробництво.
– Виробництво в ЄС може бути додатково знижене завдяки субсидіям, спрямованим на скорочення поставок.
– Сезон у Новій Зеландії продовжує поліпшуватися після невдалого старту через високий рівень зимових опадів в ключових регіонах виробництва.
– Високий рівень імпорту з боку Китаю триватиме, але це буде більше обумовлене скороченням поставок, ніж зростанням попиту.
– Світові запаси продовжують викликати занепокоєння: в даний час їх обсяг на 6,7 млн тонн вище нормального рівня.

4-traders.com

Останні новини: