Агрохолдинг Ахметова і Новинського може вийти з молочного бізнесу

image

Один з найбільших агрохолдингів України HarvEast Holding, власниками якого є СКМ і «Смарт-Холдинг», вивчає доцільність подальшого ведення молочного напряму бізнесу компанії в зв’язку з його нерентабельністю.

Про це журналістам повідомив генеральний директор холдингу Дмитро Скорняков. «На сьогоднішній день, не буду приховувати, йдуть внутрішні дебати в компанії щодо цього напрямку, тому що зростання продуктивності – щороку ми додаємо відсотків 20-30 в надоях – на жаль, дозволяє, в кращому випадку, працювати в нуль. Я вже не кажу про те, що на цих площах ми могли б вирощувати комерційні культури», – сказав Скорняков.

Він повідомив, що поголів’я корів в холдингу налічує близько 4 тис. голів, що відповідає показнику минулого року. Компанія виробляє молоко екстра-класу, яке реалізується в Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях. Гендиректор HarvEast зазначив, що однією з причин очікуваного подальшого зниження рентабельності виробництва молока може стати скасування спеціального режиму справляння податку на додану вартість для тваринників. «Багато просто вголос не говорять, але вже ріжуть поголів’я. Якщо нічого не зміниться і дійсно буде 20% ПДВ, то іншого виходу немає. Або молоко має коштувати десь 10 грн (закупівельна ціна за літр). Але сьогодні воно 6-7 грн/л після багатьох переговорів і підвищень. І я говорю зараз про молоко екстра-класу», – сказав Скорняков.

Довідка: HarvEast Holding створений в 2011 році на базі сільськогосподарських активів Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Основні напрямки діяльності холдингу: рослинництво і молочне тваринництво. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ Ріната Ахметова і група «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського.

УНІАН

Останні новини: