Ще 4 білоруські компанії потрапили під санкції Россільгоспнагляду

rosnadzor260

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду з 18 серпня вводить тимчасові обмеження на поставки в Росію продукції чотирьох білоруських компаній, повідомляє прес-служба російського відомства.

Обмеження вводяться «в зв’язку з виявленими грубими порушеннями при переміщенні товарів з території Республіки Білорусь на територію Російської Федерації, а також порушеннями ветеринарно-санітарних вимог і норм Євразійського економічного союзу».

В штрафний список потрапили СТОВ «Белсир», підприємство «Молочний гостинець», ВАТ «Полоцький молочний комбінат» та ТОВ «Біоком» (виробляє продукцію ветеринарного і зоотехнічного призначення).

Россільгоспнагляд інформує, що питання скасування тимчасових обмежень буде розглянуто після проведення білоруською стороною розслідування за фактами виявлених порушень та надання його результатів фахівцям російського відомства.

У разі неприйняття невідкладних заходів, спрямованих на виключення подібних випадків, Россільгоспнагляд залишає за собою право ввести тимчасові обмеження на поставки продукції підприємств, щодо яких виявляються систематичні порушення при проведенні документального контролю.

«У разі продовження виявлення продукції, що не відповідає ветеринарно-санітарним нормам і вимогам Євразійського економічного союзу, існує ймовірність обмеження поставок до Російської Федерації продукції, що надходить з ряду підприємств Республіки Білорусь», – йдеться в повідомленні.

Російське відомство також вказує на те, що в 2016 році в тимчасових контрольних ветеринарних пунктах при проведенні документального контролю виявлено 181 порушення, з яких 124 порушення (68%) – це порушення, допущені співробітниками державної ветеринарної служби Білорусі при сертифікації продукції.

Як повідомлялося раніше, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії з 13 серпня ввела тимчасові обмеження на поставки в Росію продукції Волковиського ВАТ «Беллакт», ВАТ «Рогачевський молочно-консервний комбінат», ПУП «Калинковицького молочний комбінат». У Мінсільгосппроді Білорусі пояснили, що претензії Россільгоспнагляду стосувалися якості оформлення декларацій відповідності на сухе молоко, а не безпеки самої продукції.

Як повідомляв директор Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Олександр Суботін, для вирішення спірних питань в Мінську 16 серпня чекали групу фахівців Россільгоспнагляду. «Переговори продовжаться. Ми зацікавлені в тому, щоб максимально швидко вирішити ситуацію, що склалася», – інформував Суботін.

udf.by

 

Останні новини: