Молочна галузь Китаю також зазнає труднощів

image

В останні роки все більше і більше китайських молочних підприємств шукають можливості для створення виробничих потужностей за межами Китаю. Завдяки високій якості молока, технологіям та управлінню китайські молочні компанії змогли вдосконалити ланцюжок виробництва в галузі і глобалізацію своїх брендів. Проте, китайська молочна промисловість з минулого року зазнає втрат.

Ціни на молоко в Китаї знижувалися, починаючи з другої половини 2015 року. За даними Міністерства сільського господарства, середня ціна свіжого молока становить 3,39 юанів/кг  (0,51 USD/кг) у 10 регіонах, де виробляють найбільше молока. Це на 15,2 відсотка нижче у порівнянні з 2014 роком. Крім низьких цін, деякі молокопереробники також відновили квоти на закупку свіжого молока або й просто відмовилися від закупок взагалі. Наприклад, вони можуть визначити один день на тиждень, коли вони не забирають свіже молоко, а це означає, що виробникам доводиться мати справу з додатковим молоком, що зазвичай призводить до втрати продукту.

З огляду на нижчі ціни і скорочення обсягу закупівель молока, багато хто з виробників почав знижувати кількість своїх молочних корів. У 2011 році багато дрібних тваринників полишили галузь; в період між 2012 і 2014 роками малі та середні фермерські господарства йшли з ринку; з минулого року, навіть деякі великі господарства не можуть впоратися  з втратами.

Сучасне молочне господарство, найбільша молочна ферма в Китаї налічує близько 220 тисяч корів. Вона збільшила відсоток відбраковки корів від 10 до 20 відсотків,  щоб скоротити витрати.

Молокопереробні компанії також постраждали від кризи. Великою проблемою для них стало сушіння молока. З початку 2015 року 10 найбільших китайських переробних заводів зібрали більше свіжого молока, ніж їм потрібно, і вони мали б направити це молоко на сушку. Проте, вартість перетворення 1 тонни молока в порошок складає 36000 юанів (USD 5425) при цьому ціна 1 тонни сухого молочного порошку становить всього 16000 юанів (USD 2411), що означає втрату 20000 юанів (USD  3014) на кожній тонні продукту.

en.people.cn

 

Останні новини: