Казахстан: переробні потужності потребують більше молока

image

Заступник Прем’єр міністра Республіки Казахстан, міністр сільського господарства РК Аскар Мирзахметов в ході робочої поїздки в Акмолинську область доповів Прем’єр міністру РК Каріму Масімову про заходи по розвитку молокопереробних підприємств в зоні продовольчого поясу Астани.

“У зоні продовольчого поясу Астани є 22 молокопереробних підприємства. При цьому завантаження цих підприємств, наприклад, по вершковому маслу становить 40%, по сирах і кисломолочному сиру – 30,7%. Для того щоб довантажити ці підприємства необхідно 100,5 тис. тонн молока на рік”, – сказав міністр.

Він також додав, що в зоні продовольчого поясу особистими підсобними господарствами виробляється понад 470 тис. тонн молока. З них тільки 54 тис. тонн направляються на переробку. В результаті є 239 тис. тонн молока (мінус обсяг, що йде для власного споживання 177 тис. тонн), які потенційно ОПГ можуть відправляти на дозавантаження наявних молокопереробних заводів.

Відповідно, необхідно створити молокоприймальні пункти. А для забезпечення логістики необхідно придбати молоковози. Так, Аскар Мирзахметов зазначив, що в 2016 році по республіці планується створення близько 150 молокоприймальних пунктів, з них 6 у зоні продовольчого поясу міста Астана.

agrosector.kz

 

Останні новини: