Fonterra залишає закупівельні ціни на молоко без змін

imageМолочний гігант Fonterra залишає без змін свій прогноз цін на молоко на рівні $ NZ4.25 за кілограм сухої речовини молока, прогнозуючи зміну виплат фермерам за сезон до $ NZ4.75 – $ NZ4.85 за кілограм твердої речовини.

Fonterra в травні знизила закупівельну ціну на молоко, чим шокувала тисячі австралійських молочних фермерів. Компанія переробляє 17 відсотків річного обсягу виробництва молока в Австралії.

Джон Вілсон, голова компанії Fonterra, сказав, що сезон, який тільки почався, буде все ще складним у фінансовому відношенні для фермерів: “Наш кооператив усвідомлює, наскільки жорсткою залишається ситуація на фермах. Ми зосереджені на наданні якомога більшого, у рамках можливого, потоку готівки нашим фермерам, здійснюючи, наприклад, авансові платежі, при цьому зберігаючи баланс”.

“Цей прогноз є нашою найкращою оцінкою на цій ранній стадії сезону. Ми будемо продовжувати оновлювати ціну по ходу сезону”.

Пан Вілсон сказав, що поточний прогноз цін на молоко відображає вплив триваючої глобальної невизначеності та міцного долару  Нової Зеландії.

“Недавнє ослаблення євро, в поєднанні з укріпленням долара Нової Зеландії, означає цінову перевагу для європейських експортних молочних продуктів”, – сказав пан Вілсон.

За його словами, виробництво молока та глобальний попит, як очікується, урівноважаться протягом цього сезону, коли фермери в усьому світі скоротять виробництво молока.

Fonterra прогнозує 3% зниження виробництва  молока в Новій Зеландії в цьому сезоні.

ІНФАГРО за матеріалами The Australian Business Review

 

Останні новини: