Не хочете китайського металу – не купимо у вас молоко

export_import

Китай попередив Нову Зеландію про скорочення закупівель молочної продукції, ківі і шерсті, якщо уряд країни не посприяє відкликанню запиту новозеландських металургів у міжнародні торгові організації стосовно демпінгової ціни китайського сталевого імпорту в країну.

За кілька днів до прибуття до Нової Зеландії віце-президента США Джо Байдена, на уряд і чиновників, відповідальних за новозеландську міжнародну торгівлю, чиниться тиск, щоб примусити підняти питання необхідності термінових переговорів з Китаєм. Нова Зеландія незадоволена тим, що Китай зайняв войовничу позицію у питанні торгівлі і закликає її переглянути.

Причиною китайських погроз про скорочення імпорту новозеландської молочної продукції стала звістка про те, що одна з дочірніх компаній NZ Steel подала конфіденційну заяву з проханням, відповідно до місцевих правил торгівлі і правил Світової організації торгівлі, провести розслідування стосовно демпінгових цін на метал, які застосовує Китай на ринку Нової Зеландії. Місцева металургічна промисловість вимушена боротися, щоб конкурувати з перенасиченням ринку іноді неякісним китайським металом, який використовується у великих проектах по будівництву мостів та спорудженню систем водопостачання.

ІНФАГРО за матеріалами NZ Farmer

 

Останні новини: