Молочники знову просять дозволити їм перевозити продукцію незалежно від температурних обмежень

imageПредставники молочної галузі звернулися до Мінінфраструктури та «Укравтодору» з проханням не застосовувати до перевезення їхньої продукції норми про заборону проїзду великотоннажного транспорту в літній час при температурі вище 28С – Інтерфакс

«Ми неодноразово через асоціації та безпосередньо зверталися до Мінінфраструктури, зустрічалися з керівництвом, але, на жаль, не отримували відповіді на наше запитання», — сказав директор з питань взаємодії з органами державної влади групи компаній «Данон» в Україні Сергій Мовчан.

За його словами, відповідні звернення в міністерство подавалися і від імені Американської торгової палати і Європейської Бізнес Асоціації.

«Питання: корова буде чекати, щоб її доїли не протягом денного часу, а вночі? Напевно, ні. Якщо ми доїмо корову вдень і зберігаємо молоко тривалий час до ночі, а потім веземо його на завод, то у нас збільшується його собівартість, це вплине на кінцеву ціну продукції», — зазначив представник компанії.

Мовчан уточнив, що Франція і Польща, наприклад, також мають аналогічні розпорядження на обмеження руху великотоннажного транспорту в літній період, але вони не поширюються на перевезення молока та молокопродуктів.

Інтерфакс

Нагадаємо, з початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі +28 градусів і вище заборонено всіма автомобільними дорогами державного значення. Заборона буде діяти протягом усього літнього періоду в денний час доби з 10 до 22 год.

 

Останні новини: