Великі молочні господарства також потерпають від кризи

bigfarm724

Дані свіжого дослідження, проведеного Büro für Agrarsoziologie в Данії і Нідерландах, показують, що великий розмір господарства не обов’язково є вирішенням кризових проблем.

Данію та Нідерланди часто наводять як приклад країн з надійним виробництвом молока у великих сільськогосподарських структурах. Часто згадують і про те, що такі великі господарства більш конкурентоспроможні, тому що великі обсяги виробництва дозволяють їм ефективно покривати витрати.

Проте, останні дані показують, що тенденція високих втрат у виробництві молока проявляється також і в Данії, і у Нідерландах.

Дослідження Büro für Agrarsoziologie показали, що в Нідерландах втрати – різниця між ціною молока 30,75 центів і собівартістю його виробництва 44.50 центів/кг – у 2015 році склала майже 14 центів, а в Данії, з вартістю виробництва 41,70 центів і середній ціні 31.03 центів/кг молока, вони становили більше 10 центів.

Європейська молочна рада закликає до скорочення виробництва молока європейськими країнами для забезпечення справедливих цін.

ІНФАГРО за матеріалами thedairysite.com

Останні новини: