Росія може заборонити постачання молочної продукції з Білорусі

ban260Росія може заборонити постачання молочної продукції з Білорусі через проблеми з її якістю та безпечністю. Про це повідомив Россільгоспнагляд за підсумками переговорів глави відомства Сергія Данкверта і заступника міністра сільського господарства Білорусі, директора департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Олександра Суботіна, пише «Прайм».

В ході переговорів Данкверт навів конкретні приклади поставок сухої молочної продукції з Білорусі, яка не відповідає вимогам відповідного технічного регламенту Митного союзу. Россільгоспнагляд наголосив на необхідності прийняття білоруською стороною екстрених заходів по недопущенню ввезення в Росію продукції неналежної якості та безпечності.

«У разі повторного виявлення зазначених відхилень в продукції, Россільгоспнагляд буде змушений ввести обмеження на поставки молочної продукції з Білорусі в цілому, або з окремих підприємств», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що лише в 2016 році на територію Росії було поставлено понад 304 тис. тонн молочної продукції білоруського походження, в тому числі ввезено понад 56 тис. тонн сухої молочної продукції.

Пізніше Олександр Ткачов, міністр сільського господарства РФ, прокоментував повідомлення у ЗМІ, в яких згадувалася “повна заборона молочного імпорту з Білорусі”, повідомивши, що Росія не буде забороняти ввезення всіх молочних продуктів: “Потік молока з цієї країни надходить і знижувати його обсяг не планується”, – уточнив він.

1prime.ru

Останні новини: