Виробництво сухого молока істотно знизилося і буде продовжувати знижуватися і далі

Сушильний сезон в Україні майже закінчився. Працюючими залишилися кілька заводів, які використовують сировину від населення, яка з літа не дуже подорожчала. – ІНФАГРО

Рентабельність такого виробництва дуже низька, і не стільки через невисоку вартість самого сухого молока, скільки через проблеми реалізації суміжного вершкового масла. В результаті пропозиція сухого молока в країні швидко падає, що дозволяє продавцям поступово збільшувати ціни на товар, незважаючи на негативні тенденції світового ринку.

При цьому найчастіше сухе знежирене молоко реалізується на внутрішньому ринку. Такі продажі зараз більш цікаві, ніж експорт. В Україні СЗМ зараз пропонується по 60-67 тис. грн/т.

Ринок сухого цільного молока в Україні більш стабільний. Нечисленні покупці продовжують платити за СНМ 90-95 тис. грн/т. Діапазон експортних цін дуже широкий.

З урахуванням обмеженої пропозиції сухого молока, ціни на нього в Україні найближчим часом не знизяться. Але і на істотне подорожчання теж розраховувати не варто. Зараз за 70 тис. грн/т можна придбати будь-які обсяги високоякісного білоруського СЗМ. Тому така ціна і буде «стелею» і для продавців вітчизняного товару в найближчій перспективі.

Виробництво сухого молока істотно знизилося і буде продовжувати знижуватися і далі.

ІНФАГРО

 

Останні новини: