Україна: виробники свіжої молочної продукції потроху збільшують ціни

Виробники свіжих молокопродуктів вважають вересень чи не найкращим місяцем року. З одного боку, пропозиція недорогої сировини ще значна, з іншого – суттєво збільшується споживчий попит. – ІНФАГРО

Загалом, у виробників свіжих молокопродуктів зараз чудовий період для заробітку. Вони дозволяють собі збільшувати закупівельні ціни на сировину, але в той же час збільшують і відпускні ціни на готову продукцію. У порівнянні з цінами місячної давності основні товарні позиції стали дорожче на 2-5%.

В середині вересня свіжі молочні продукти в дешевій упаковці продаються великими операторами в основному за наступними цінами:

молоко 2,5%, плівка: 18,5-19,5 грн/л
кефір 2,5%, плівка: 19,5-22,0 грн/л
сметана 15%, плівка: 46-50 грн/кг
сир кисломолочний 9%: 95-110 грн/кг

Виробники свіжих молочних продуктів хотіли б і далі піднімати ціни, але не факт, що при цьому їм вдасться зберегти нинішні темпи зростання продажів.

Оператори ринку свіжих молокопродуктів можуть похвалитися зростанням не тільки внутрішніх продажів, але і зовнішніх. Минулого місяця досить помітно збільшився експорт ультрапастеризованого молока (+ 62% до липня, до 1,6 тис. т) за рахунок поставок до Близького Сходу. Але цільномолочники вже торгують на зовнішніх ринках не тільки цією категорією продукції. Продають потроху кисломолочні продукти в Молдову і Грузію, йогурти в Польщу.

Імпорт свіжих молокопродуктів в минулому місяці склав 700 т.

ІНФАГРО

Останні новини: