Торгувати солодковершковим маслом 82% жирності вигідніше

Трейдери не поспішають радувати українських експортерів вершкового масла збільшенням цін. Як і раніше, на ринок впливають конкуренти з Білорусі та дрібні вітчизняні виробники, які мають низьку собівартість виробництва за рахунок переробки молока, закуповуваного у населення, і гостру необхідність в обігових коштах. ІНФАГРО

Як і до сих пір, імпортери рідко погоджуються платити за українське масло 82% більше 4200 USD / т. Правда, зараз в Китай його контрактують приблизно по 4300 USD / т. Для європейських поставок «обраним» пропонують 5000 USD / т максимум 5200 USD / т (на днях Єврокомісією затверджена безмитна квота по українському маслу на друге півріччя 1050 тонн). Різниці в ціні для поставок в пострадянські країни і далеке зарубіжжя практично немає. Попит на селянське масло також низький. Імпортери з СНД оцінюють його приблизно в 3500 USD / т.

На внутрішньому ринку, як і раніше, високожирне масло продається за цінами в діапазоні 125-135 тис. грн / т, а селянське покупці оцінюють в 107-112 тис. грн / т. Торгувати солодковершковим маслом 82% явно вигідніше.

Виробництво масла сезонно зростає. У травні було випущено понад 11 тис. тонн товару, що на 21% більше квітневого показника. Але тоді ще значна частина зазначеного обсягу пропонувалася виробниками сирних продуктів, а тепер ця категорія значно скоротила виробництво, сушильщики ледве встигають компенсувати це зниження. Так що за червень статистика може і не показати традиційного сезонного зростання випуску масла.

ІНФАГРО

 

Останні новини: