EDA оприлюднила свою позицію щодо використання інгредієнтів, отриманих в лабораторії

Європейська молочна асоціація (EDA) оприлюднила свою позицію стосовно використання інгредієнтів, отриманих в лабораторії. – ІНФАГРО

Вже кілька років деякі стартапи експериментують і розробляють нові харчові технології, які дозволяють вирощувати в лабораторії специфічні біоідентичні білки, що імітують, наприклад, білки молока без використання тварин.

Деякі нові заявки щодо використання цих внгредієнтів в харчовій промисловості вже подані до Комісії ЄС. Група стартапів (Formo, Better Dairy, Imagindairy, Onego Bio, Those Vegan Cowboys) нещодавно заснували асоціацію «Food Fermentation Europe», щоб конкретно вирішувати проблеми маркування та номенклатури  для білків «нетваринного походження» в Європі. Ще одна коаліція компаній створила «Cellular Agriculture Europe». На глобальному рівні було створено альянс під назвою «Precision Fermentation Alliance».

Оскільки це нові продукти, яких ще немає на ринку ЄС, EDA опублікувала свою позицію щодо ситуації з нормативами ЄС, які стосуються інгредієнтів, вирощених у лабораторії. Ознайомитися з документом можна тут: EDA Position Paper

ІНФАГРО

 

 

 

 

chrome://external-file/2023-02-05-EDA-Position-Paper-on-the-regulatory-situation-in-the-EU-on-new-food-technologies-final-rev.pdf

Останні новини: