Цього року на престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards, що відбудеться вже 15−16 листопада у місті Візеу, Португалія, Україну представлять 11 виробників сиру, — повідомляють в ProCheese.
Підготовка до конкурсу тривала кілька місяців. Команда ProCheese від Ardis Group, як офіційні представники України на конкурсі, активно співпрацювала з крафтовими сироварами та великими виробниками, консультувала щодо вибору найкращих сирів, які будуть гідно представляти Україну на світовій арені, а також пропрацьовувала логістичні маршрути для доставки сиру.
Саме ці українські сировари матимуть можливість продемонструвати свою продукцію міжнародній спільноті та позмагатися за визнання на одному з найбільших сирних конкурсів у світі:
- «Мукко», Прикарпаття;
- «Rory», Київщина;
- «Станіславська сироварня», Івано-Франківщина;
- «Зінка», Київщина;
- «Мамин сир», Закарпаття;
- «Lel’», Кіровоградщина;
- «Будз Баран», Івано-Франківщина;
- «Доообра ферма», Київщина;
- «WineTime», Київщина;
- «Гарбузовий рай», Львівщина;
- «Клуб сиру», Черкащина.
«Ми пишаємося тим, що вже третій рік поспіль можемо організувати участь українських сирів на такому престижному міжнародному конкурсі. За попередні два роки ми змогли здобути 26 нагород і це не просто цифри, це підтвердження того, що українські продукти вражають світ своєю якістю, оригінальністю та смаком. Це наше спільне досягнення, і ми пишаємося цими результатами, адже кожна нагорода — це перемога не тільки для конкретного виробника, а й для всієї української сирної галузі», — зазначила суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Оксана Чернова.
Організація участі українських сирів стане можливою завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.