Після окупації ІМК була змушена закрити молочну ферму

Компанії ІМК, яка мала сучасну молочну ферму у Чернігівській області на кордоні з Білоруссю, після окупації довелося її закрити.

Молочна ферма потрапила в окупацію фактично з перших днів повномасштабного вторгнення і була відрізана від постачання кормів, ветеринарних препаратів, не було можливостей збуту молока.

«Окупація дуже погано вплинула на корів, які не мали звичного раціону та догляду. Після пережитого періоду більшість поголів’я була хворою та вже непридатними для подальшого виробництва молока. Тому ферму довелося закрити», – розповів генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.

За його словами, в перспективі в Україні виживуть насамперед невеликі сімейні господарства, які утримують не більше 100-150 голів, оскільки вони мають дуже просту систему управління.

«Щодо відродження індустріального молочного скотарства у наших північних малонаселених регіонах в мене є великі сумніви, адже немає кому працювати на фермах, немає де переробляти молоко та куди його реалізовувати», – зазначив Алекс Ліссітса.

Довідка

Молочнотоварна ферма ІМК на кінець 2021 року налічувала 1014 голів великої рогатої худоби, в тому числі 615 корів. Виробництво молока торік становило 4,2 тис. тонн.

Останні новини: