Lactalis Polska про прогнози падіння попиту на молочні товари у Польщі

Lactalis Polska вважає, що у Польщі прогнозоване скорочення попиту на молочні продукти буде пом’якшено завдяки присутності українських біженців у країні.

Правління Lactalis Polska вважає, що очікуване значне зростання витрат на виробництво молочних продуктів призведе до зростання цін реалізації.  Це, у свою чергу, може призвести до значного скорочення попиту, але це скорочення буде пом’якшено за рахунок збільшення населення Польщі внаслідок присутності в країні біженців з України.

Компанія узагальнила оцінку загроз – війни в Україні та пандемії COVID-19.  За словами керівників Lactalis Polska, вони не очікують значного постійного зниження попиту на молочні продукти, що виробляє компанія, через пандемію.  Робота компанії під час пандемії не припинялася жодного разу і підтримується на рівні, близькому до середнього рівня до пандемії.

У 2021 році зростання цін на енергоносії та паливо, а також зростання інфляції призвели до росту цін на молоко, упаковку та комплектуючі.  Це призвело до зростання цін на продукцію. Компанія наголошує, що враховує також ризик, пов’язаний з економічними змінами у зв’язку з війною в Україні, включаючи в основному ризик закриття ринків збуту, подальше зростання закупівельних цін на товари, викликане зростанням собівартості виробництва та валютний ризик.  Усі ці умови можуть вплинути на споживчий кошик, а отже, і на структуру продажів.

За даними компанії, вона має ділові контакти з «Лакталіс Україна», але прямих загроз зовнішньоекономічним операціям немає.  Lactalis Polska не має дочірніх компаній чи інших активів у росії, білорусі та Україні.  Lactalis Polska співпрацює з «Лакталіс Україна», але відповідні доходи складають лише 1,6% від загального обороту, а дебіторська заборгованість за попередній рік погашена.  Однак конфлікт в Україні вплинув на поточну співпрацю, спричинивши збої в процесі продажів на ринку України.  Проте контрагенти компанії – великі, стабільні комерційні структури, які розраховуються вчасно.

ІНФАГРО за матеріалом forummleczarskie.pl

Останні новини: