США можуть значно збільшити експорт сиру

За прогнозами аналітиків Міністерства сільського господарства США, експорт сиру до найбільших країн-виробників у 2022 році зросте на 2% до 2,64 млн тонн, таким чином продовжуючи тенденцію до зростання останніх років.

Виробництво сиру в Австралії становитиме 370 тис. тонн у 2022 році, що означає зменшення з 385 тис. тисячі тонн у 2021 році. Однак слід пам’ятати, що переробники все одно будуть робити вибір між сирами та іншими товарами, зокрема сухим незбираним молоком (СHМ). Очікується, що у 2022 році експорт сиру зросте на 1% і досягне 159 тис. шт. тон.

Незважаючи на падіння поставок молока, очікується, що виробництво сиру в ЄС досягне 10,40 млн тонн, а експорт зросте з 1,385 млн тонн до 1,40 млн тонн. Збільшення експорту буде пов’язане із запуском кількох нових сирних заводів, зокрема заводу з виробництва моцарели. Обсяги поставок сиру до Великобританії мають повернутися до рівня 2020 р. Хоча скорочення закупівель молока може вплинути на експортні ціни на сир, прогнози щодо фірмових сирів виглядають набагато краще. До квітня найбільшими ринками для виробників спеціалізованих сирів з ЄС були Велика Британія (+ 10%), США (+ 12%) і Японія (-6%) (подібно до 2021 року).

Значне відновлення експорту сиру має відбутися у США, де прогнозується збільшення майже на 8% до 433 тис. тонн з поставками в основному до Мексики, Південної Кореї та Японії. У Мексиці попит на сири серед малозабезпечених споживачів високий через високі ціни на м’ясо. У Південній Кореї та Японії низьке місцеве виробництво та високі ціни на продукцію Австралії та Нової Зеландії відкривають можливості для американських експортерів.

У 2022 році також зросте експорт сиру з білорусі (+4%) до 310 тис. тонн, тоді як у Новій Зеландії (-5%) він знизиться до 340 тис. тонн.

forummleczarskie.pl

Останні новини: