Молоко, отримане без участі корів, набуло статусу “загальновизнане як безпечне”

Ізраїльський стартап Remilk повідомив у вівторок, 7 червня, що його “справжнє молоко, створене без участі корів”, набуло статусу GRAS, необхідного для отримання дозволу від FDA.

Remilk, світовий лідер у розробці та виробництві молочних продуктів без участі тварин, отримав для свого продукту статус GRAS (загальновизнаний безпечним) відповідно до вимог Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA), відкриваючи шлях до виробництва нетваринних  молочних продуктів у США.

«Це ключове підтвердження якості та безпечності молочного білка Remilk не тваринного походження», – сказав Авів Вольф, генеральний директор та співзасновник Remilk. «Схвалення нормативно-правових актів у США є ще однією важливою віхою для нашої команди та чудовою новиною для виробників молочних продуктів і споживачів, які шукають справжні молочні продукти не тваринного походження. Ми старанно працюємо з регуляторами по всьому світу, щоб мати можливість пропонувати продукти, виготовлені Remilk споживачам в інших країнах. Ми твердо віримо, що першими регулюючими органами, які адаптують процеси схвалення до альтернативних систем виробництва білка, будуть ті, хто отримає найбільшу вигоду від наявності стабільного, надійного постачання поживних, доступних, екологічно чистих продуктів харчування в їхніх країнах”.

Протеїн Remilk ідентичний білку коров’ячого молока, але виробляється без жодної тваринної клітини. Статус GRAS вказує, що протеїн Remilk вважається безпечним для вживання в їжу та в напоях, а це означає, що виробники можуть використовувати його для виготовлення популярних споживчих продуктів нетваринного походження, таких як морозиво, йогурт та вершковий сир. На відміну від рослинних молочних альтернатив, протеїни Remilk є біологічно еквівалентними своїм традиційним аналогам, а молочні продукти, вироблені з їх використанням, не відрізняються за смаком і функціями від традиційних молочних продуктів. Завдяки цьому дозволу за нормативними документами, компанія може почати продажі американським CPG, а продажі очікуються в найближчих кварталах.

Euromonitor International прогнозує, що в міру того як вирощені в лабораторії молочні продукти стануть доступнішими, за 10 років вони можуть стати найпопулярнішим вибором. Згідно з недавнім дослідженням*, проведеним YouGov від імені Remilk, 37% американців стверджують, що вони уникають продуктів, виготовлених з коров’ячого молока, причому майже 50% посилаються на здоров’я і самопочуття як на основні чинники, за ними йдуть екологія (33%) і турбота про добробут тварин.

prnewswire.com

*Ремілк доручив YouGov опитати 1418 американців віком від 18 років. YouGov проводив це опитування в Інтернеті  22-23 березня 2022 року. Дані були зважені та репрезентативни для всіх дорослих США (віком від 18 років).

Останні новини: