На Чернігівщині відновило роботу «Куликівське молоко»

ПрАТ «Куликівське молоко» (Чернігівська область), яке випускає продукцію під ТМ «Куликівка», з  початком війни призупинило свою діяльність.

Одна з виробничих потужностей наразі на тимчасово окупованій території і не працює. Основне виробництво розташоване у межах Куликівського району і вже відновило роботу,

Про це AgroTimes розповів голова наглядової ради підприємства Анатолій Дідур.

Асортимент відкоригували на молочну продукцію тривалого зберігання, зазначив він. Наразі виробляють тверді сири, вершкове масло, сухе молоко. Швидкопсувну продукцію – лише на потреби громади.

«Підприємство працює не на повну потужність, але ми нарощуватимемо її, поки є така можливість», – зауважив Анатолій Дідур.

До війни «Куликівське молоко» збирало сировину майже по всій Чернігівській області. Нині, за його словами, є проблеми, бо не всі ферми можуть тепер постачати молоко: деякі з них на тимчасово окупованій території, деякі зруйновані.

«Закуповуємо молоко у агрохолдингів, з якими ми працювали, так і продовжуємо, – уточнив Анатолій Дідур. – У населення не купуємо молоко».

Не так усе просто з матеріалами та інгредієнтами. «Добре, що на складах були запаси на місяць-два, з ними й працюємо», – зазначив він.

«Наше підприємство потрапило в перелік стратегічних, коли держава розробила програму закупівлі продовольства, тому частина продукції йде по цьому каналу, – зазначив Анатолій Дідур. – Оговтавшись після першого шоку, клієнти зрозуміли, як дістатися до нас, ми зрозуміли – як до них, і нині реалізація пожвавішала: і через магазини, і на виїзній торгівлі».

Доставку стримують проблеми з пальним, додав він. Але підприємство планує розвозити продукцію не тільки Чернігівщиною, а й у інші регіони, куди зможе доїхати.

«Ми робимо по максимуму все від нас залежне», – резюмував Анатолій Дідур.

Як і інші молокопереробники, підприємство допомагає громаді, Теробороні, волонтерам: безкоштовно роздавало продукцію передусім з коротким терміном зберігання, вивозило людей із Чернігова.

agrotimes.ua

Останні новини: