Мінінфраструктури просить ЄС заблокувати російську торгівлю

Міністерство інфраструктури просить Європейський Союз ухвалити два системні рішення, які заблокують торгівлю з російською федерацією. 

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє ЦТС.

«Вже більше трьох тижнів закликаємо Європейський Союз ухвалити два системні та болючі рішення, які заблокують торгівлю з країною-терористом, – закрити всі порти для російських, а також пов’язаних з нею компаній та закрити доступ до автомобільної мережі для російських та білоруських перевізників», – наголосив він.

За словами Кубракова, Єврокомісія та більшість країн ЄС готові до цих рішень.

Він зазначив, що Польща, Литва, Латвія та Естонія можуть заблокувати транзит вантажівок з Білорусі та росії, однак є низка країн, які не готові йти на такі кроки.

Так, наприклад, основний аргумент керівництва Німеччини полягає в тому, що росія постачає в країну продукти та вугілля.

Я розповідав міністру транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Фолькеру Віссінґу, як у дуже важких умовах Україні вдалося успішно перебудувати логістику постачання вугілля, зокрема, закуповуючи його у країн Латинської Америки, Азії, Африки. Це не критична проблема, яку не можна було б вирішити, особливо для першої економіки Європи. І я відчуваю, що прогрес є, наші аргументи чують», – заявив міністр.

agropolit.com

Останні новини: