Мінагро оприлюднило алгоритм дій для подачі заявки на придбання природного газу на березень

Комітет із нагляду за біржовими торгами з продажу газу власного видобутку розробив алгоритм дій для суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

 Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Алгоритм актуальний для подачі заявки на придбання природного газу власного видобутку на березень.

Також Мінагрополітики розробило та оприлюднило дашборд із даними усіх виробників різної форми власності, які були допущені до торгів із продажу газу власного видобутку для соціальних підприємств, який постійно оновлюватиметься.

Згідно з алгоритмом, щоб успішно подати заявку на придбання природного газу, слід виконати такі умови:

Включення до Переліку:

а) до кінця дня 24 січня слід звірити списки суб’єктів господарювання, які подавали заявки на включення до Переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість;

а) якщо суб’єкта господарювання немає в Переліку, до 17:00 25 січня необхідно спрямувати офіційного листа на Мінагрополітики за підписом керівництва ОДА або профільної аграрної асоціації, які уклали з Міністерством аграрної політики та продовольства України Меморандум.

За результатами торгів з продажу на січень газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти, у третій декаді січня реалізовано 2,6 млн куб. м. газу.

Зазначається, що цією процедурою скористалися 108 товаровиробників різної форми власності. Комітет із нагляду затвердив список допущених до торгів постачальників, які здійснювали закупівлю газу на біржі для задоволення потреб суб’єктів господарювання з переліку, затвердженого наказом Мінагрополітики зі змінами від 5 січня 2022 р.

Також із 19 по 21 січня тривали торги з продажу на лютий газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціальні продукти.

За результатами торгів реалізовано 11,6 млн куб. м газу. Цією процедурою скористались 256 виробників різної форми власності.

Зазначається, що у торгах взяли участь  суб’єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу), які подавали «заявку споживача» для постачання газу в лютому.

minagro.gov.ua

Останні новини: