2022 рік буде дуже складним для переробної галузі

Грудневий стрибок ціни на газ змусив переробників молока переглянути свої плани: деякі заводи, за аналогією з кондитерськими фабриками, вирішили на початку січня призупинити виробництво, деякі запропонували своїм постачальникам з нового року знизити закупівельні ціни на сире молоко. – ІНФАГРО

Ситуація поки що дуже невизначена, але ясно одне: як і передбачалося, наступний рік буде дуже важким для переробної галузі.  Таких високих ризиків зупинок виробництва, банкрутств, злиття та поглинання не спостерігалося протягом останніх приблизно п’ятнадцяти років.

Виробництво сирого молока сільгосппідприємствами за підсумками року буде на рівні 2020 року, поголів’я корів у цій категорії на 1 грудня трохи побільшало щодо грудня попереднього року.

На тлі відновлення прибутковості виробництва молока-сировини у четвертому кварталі, перспективи пропозиції якісного молока для галузі непогані. Проте падіння виробництва у господарствах населення позначиться на можливостях як внутрішнього ринку, так і експорту.

Перспективи імпорту залежатимуть від ціни продукції та ступеня падіння споживчого попиту в новому сезоні.

Закупівельні ціни на молоко-сировину в грудні залишалися на стабільних відмітках, проте на вторинному ринку ціни вже почали стрімко знижуватися.

ІНФАГРО

Останні новини: