У Мінекономіки презентували ІТ-портал в сфері торговельного захисту України

Мінекономіки поставило собі за мету забезпечити прозорий та зручний доступ до матеріалів, які стосуються інструментів торговельного захисту. Новий ІТ-портал має стати джерелом інформації з питань торговельних розслідувань для усіх зацікавлених сторін.

Таку думку висловив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка під час презентації ІТ-платформи «Державний інформаційно-сервісний портал «Торговельний захист України».

«Практика проведення в Україні торговельних розслідувань – це достатньо закритий процес з непередбачуваними результатами і строками. Ми запускаємо новий інструмент – ІТ-платформу, яка має усунути усі технічні проблеми та надавати актуальну інформацію щодо процесу того чи іншого торговельного розслідування. Ми намагаємось розвинути довірливі відносини з виробниками, в першу чергу з тими, по відношенню до яких проводиться розслідування», – зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Він підкреслив, що Мінекономіки має ще одну ціль – удосконалити нормативну базу, зробити законодавство зрозумілим і передбачуваним.

Так, учасникам зустрічі, серед яких були представники українських компаній, які зацікавлені у використанні інструментів торговельного захисту, розповіли про процедурні етапи використання нової ІТ-платформи.

Цей програмний продукт призначений для автоматизації процесу проведення торговельних розслідувань/переглядів в Україні та участі у них заінтересованих сторін, спрощення процесу подання та обміну інформацією і матеріалами в рамках торговельних розслідувань, забезпечення публічного доступу до інформації та матеріалів, які стосуються використання інструментів торговельного захисту.

ІТ-платформа розроблена за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» з метою удосконалення роботи в рамках торговельних розслідувань/переглядів (антидемпінгових, антисубсидиційних, спеціальних).

Детальніше про проведення торговельних розслідувань в Україні за посиланням: https://td.me.gov.ua/.

me.gov.ua

Останні новини: