Dairy Farmers Milk Co-operative оштрафована за несвоєчасну публікацію договорів з фермерами

Компанія Dairy Farmers Milk Co-operative Limited (DFMC) виплатила штраф у розмірі 11 100 австралійських доларів (8 070 доларів США).

Штраф був призначений після того, як The Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) випустила повідомлення про порушення прав, імовірно, за недотримання компанією зобов’язань по публікації стандартного договору про закупівлю молока відповідно до Молочного кодексу.

Молочний кодекс вимагає від більшості компаній, що купують молоко у фермерів, публікувати стандартні форми договорів на поставку молока на своїх веб-сайтах до 14:00 1 червня кожного року. Ці угоди повинні враховувати всі умови і обставини, за  яких компанія має намір закуповувати молоко в майбутньому молочному сезоні, щоб фермери могли порівняти мінімальні ціни і пропоновані умови контрактів.

ACCC стверджує, що DFMC не опубліковала жодного зі своїх стандартних договорів на поставку молока на молочний сезон 2021-2022 років на своєму веб-сайті до крайнього терміну публікації.

Тепер DFMC опублікувала всі свої угоди про постачання молока на своєму веб-сайті.

«Молочний кодекс накладає певні зобов’язання на всі компанії, які купують молоко у фермерів», – сказав заступник голови ACCC Мік Кеог. «Хоча DFMC не займається переробкою молока, вона закуповувала молоко у фермерів-учасників для поставки переробнику, і тому має ті ж юридичні зобов’язання відповідно до Кодексу.

«Несвоєчасна публікація угод про постачання молока ускладнює доступ фермерів до ключової інформації про пропоновані умови поставки. Ми знаємо, що багатьом фермерам доводиться приймати термінові рішення про постачання в червні кожного року », – сказав Кеог.

«Кодекс був запроваджений для підвищення прозорості цін в молочній промисловості, тому дуже важливо, щоб переробники і кооперативи робили свої угоди про постачання молока загальнодоступними до 14:00 1 червня. Молочний кодекс залишається пріоритетом для ACCC, і важливо, щоб переробники молока і інші покупці молока розуміли вимоги Молочного кодексу і активно їх дотримувалися », – сказав Кеог.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com

Останні новини: