Група «Bel» та Група «Lactalis» оголосили про завершення угоди з продажу бізнесу

 

30 вересня Група «Bel» та Група «Lactalis» оголосили про завершення угоди з продажу бізнесу, включно з підприємствами «Royal Bel Leerdammer NL», «Bel Italia», «Bel Deutschland», брендом «Leerdammer», та передачі всіх відповідних прав, а також з продажу компанії «Бель Шостка Україна» Групі «Lactalis».

Про це йдеться в спільному прес-релізі.

Усі вказані активи були передані Групі «Lactalis» компанією «Sicopa», дочірньою компанією «Bel», що повністю їй належить, в обмін на 1 591 472 акції «Bel» (23,16% акцій), що належать «Lactalis». Усі попередні умови угоди були виконані, включно з безумовним схваленням злиття, виданим Європейською Комісією 26 серпня.

«Я дуже радий успіху цієї транзакції. По-перше, вона відкриває нові перспективи для підприємств «Шостка» та «Леердаммер», і я хочу подякувати кожному працівнику і побажати їм усього найкращого в майбутньому, адже їхня сумлінна праця протягом останніх 20 років стала основою для успіху цих брендів. По-друге, це новий крок для нас, і він допоможе підтримати модель незалежного сімейного бізнесу, яка з самого початку заснування компанії була ключовим фактором наших досягнень. Тепер ми можемо спрямувати всі зусилля на розгортання нашої стратегії розвитку добре збалансованого портфеля молочних продуктів, фруктів і рослинних продуктів відповідно до нашої корпоративної місії – популяризувати здорове та відповідальне харчування для всіх», – заявив голова та генеральний директор Групи «Bel» Антуан Ф’єве (Antoine Fievet).

Голова Групи «Lactalis» Емманюель Беньє (Emmanuel Besnier) також задоволений угодою. «Із придбанням торговельних марок «Леердаммер» та «Шостка» портфель продукції, яку ми пропонуємо, поповниться цілим рядом брендів, які споживачі знають і люблять. Ми плануємо перетворити «Леердаммер», до цього відомий лише в Європі, на всесвітньо знаний бренд завдяки нашим глобальним потужностям. Ми дуже раді вітати в нашій Групі нових співробітників та високо цінуємо їхній багатий досвід у виробництві сирів», – зазначив він.

Відповідно до стратегічних цілей – пропонувати здорові молочні продукти на зростаючому масовому ринку – та спираючись на ноу-хау, розроблені за роки праці в галузі виробництва молочної продукції, «Lactalis» планує розвивати бренд «Леердаммер», використовуючи міжнародні потужності Групи.

Придбання «Бель Шостка Україна» сприятиме розширенню бізнесу Групи «Lactalis» в Україні, де вона працює вже протягом 25 років. Після злиття близько тисячі співробітників з Нідерландів, Німеччини, Італії та України приєднаються до дружного колективу Групи «Lactalis».

Група «Lactalis» – один з провідних виробників молочної продукції у світі, історія якого починалася як сімейний бізнес, заснований у 1933 році в Лавалі (Франція). Зараз в арсеналі компанії 266 заводів з виробництва молочних продуктів і сирів, на яких працюють загалом 85 000 співробітників.

Компанія виготовляє сири, питне молоко, йогурт, вершкове масло, вершки, молочні інгредієнти та харчові добавки, які продаються на ринках у 51 країні світу. «Lactalis» славиться такими знаковими брендами, як Président, Galbani та Parmalat.

shostka.info

Останні новини: