Фермери Нідерландів протестують проти скорочення поголів’я худоби на 30%

Протести з боку фермерської спільноти Нідерландів викликали заклики скоротити виробництво тваринницької продукції майже на третину в зв’язку з «азотною кризою» в країні.

Про це 27 вересня повідомив портал Plant Based News, посилаючись на газету The Guardian.

Міністерство фінансів і сільського господарства опублікувало дві пропозиції щодо скорочення поголів’я худоби на 30%. За даними видання, це один з «найрадикальніших планів такого роду в Європі». В обох пропозиціях використовуються схеми зворотного викупу для скорочення поголів’я худоби, включаючи молочних корів, свиней і домашню птицю. Одна пропозиція пропонує субсидування стійкого землекористування та тваринництва, у той час як інша зосереджена на цінових стимулах, таких як збір за викиди аміаку.

«Ми відносно невелика країна з великою кількістю жителів, промисловості, транспорту і сільського господарства, тому ми досягаємо межі того, що може винести природа», – заявив представник міністерства сільського господарства Нідерландів Руді Буіс.

Ці пропозиції викликали критику з боку членів фермерського спільноти. The Farmer’s Defence Force (FDF), що налічує майже 60 тис. членів групи в Facebook, було створено для надання допомоги фермерам, які піддаються «нападу екологічних екстремістів».

FDF називає плани скорочення викидів азоту «огидними».
«Сніг не почорнів від сільськогосподарської діяльності, повітря не отруєне важкими металами в результаті сільськогосподарської діяльності. Ви не знайдете підвищеного рівня захворюваності на рак на фермах », – заявляє FDF.

Тим часом інші групи наполягають на тому, щоб зробити ще більше для захисту планети. Коаліційна партія D66 раніше запропонувала скоротити поголів’я худоби в Нідерландах на 50%. «70% викидів азоту в Нідерландах припадає на сільське господарство, велика частина якого припадає на інтенсивне тваринництво. У той же час внесок інтенсивного тваринництва в нашу власну економіку не становить і одного відсотка. Співвідношення повністю відсутнє», – заявив парламентарій D66 Тьерд де Гроот.

Брем ван Лієр з екологічної організації Friends of the Earth Netherlands привітав цей крок: «Це крок у правильному напрямку. Ми б зробили більше для викупу худоби у фермерів і допомогли їм перейти до стійкого сільського господарства», – заявив ван Лієр The Guardian.

У 2019 Державна рада постановила, що уряд порушує законодавство ЄС і заявила, що зусилля країни щодо скорочення надлишку азоту в уразливих природних зонах недостатні.

За даними DutchNews, в Нідерландах налічується більше 100 мільйонів курей, 12 мільйонів свиней, чотири мільйони корів і 600 тисяч кіз. Це також найбільший експортер м’яса в ЄС.

dairynews.ru

Останні новини: